‘Het einde van de opvoeding’, het begin van Happykidz!

In 2009, het jaar waarin onze oudste dochter werd geboren, las ik op advies van een vriendin het boek ‘Het einde van de opvoeding’ van Jan Geurtz. Veel puzzelstukken vielen voor mij op hun plek. De vraag die ik mijzelf regelmatig stelde, hoe het toch kan dat zo veel volwassenen zoekende zijn, werd in dit boek beantwoord. Onze opvoeding is hiervan de oorzaak. Hier wilde ik meer mee gaan doen!

Hieronder kun je het filmpje bekijken waarin Jan Geurtz vertelt over zijn boek:

Ik richtte Happykidz op en mijn doel was meer bekendheid te geven aan deze visie en volwassenen hierbij te helpen. Happykidz, een andere manier van omgaan met kinderen, daarmee begon het. Al snel merkte ik dat ik mijn doel, volwassenen 1-op-1 begeleiden, te beperkt vond. Ik had een missie en die wilde ik verspreiden.

Workshops geven is hiervoor meer geschikt, maar dat was tegelijkertijd ook heel spannend. Ik moest hiervoor toch echt uit mijn comfort zone. Maar ik ging ervoor. Vol energie volgde ik een Gordon-training en een trainersopleiding en ik maakte mijn eerste workshop (Bewust en ontspannen omgaan met huilen en boosheid bij kinderen). Iedereen was laaiend enthousiast! En ik ook!

Hier werd ik blij van, dit was wat ik wilde en ik voelde me steeds meer in mijn kracht. Er ontstonden veel ideëen voor nieuwe Workshops. Ik kreeg er energie van. Nog steeds!!!

Goed voor jezelf, goed voor je kinderen! Doen wat je echt leuk vindt, waar je energie van krijgt, wat je passie is! Je angsten overwinnen…

Ik was druk in de weer met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en de verdere ontwikkeling van Happykidz. Tijdens dit proces kwam onderstaand filmpje van Shefali Tsabary, een Indiase/Amerikaanse ontwikkelingspsychologe, aan mij voorbij. Toen viel alles op z’n plek, zowel voor mij persoonlijk als ouder, als voor Happykidz!

Toen ik dit zag, werd ik persoonlijk erg geraakt. Het raakt diep aan waar ik in geloof en waar ik voor sta. De emotie zit ‘m in het feit dat mij hierdoor nog helderder werd wat mij te doen stond als ouder, maar ook dat ik het zo onbegrijpelijk vind dat dit niet world-leading is in ‘opvoedland’.
Dit filmpje gaf mij een enorme boost en hiermee kreeg alles duidelijker vorm, deze nieuwe website, het nieuwe logo en mijn verdere plannen.

Onderstaand filmpje verduidelijkt het nog meer:


Als ik kijk naar waar ik nu sta als ouder, zou ik willen dat iemand mij voortijdig alle kennis die ik nu heb, samen met de groeistappen, bij elkaar had gegeven. Dat had mij vragen, zoekwerk, pijn, frustratie en conflicten bespaard, hoe bewust ik ook al was! Het had ook mijn kinderen de pijn van mijn onbewuste momenten bespaard. 

Maar daar zijn we niet. We zijn in het nu. Het was een ontdekkingsreis en ik ben heel blij en trots dat ik hun dit mooie kado kan geven. Ik leer en groei nog steeds! Ten behoeve van mezelf en niet op de laatste plaats ten behoeve van mijn kinderen!

Ik wil mijn verhaal aan alle aanstaande ouders en ouders van jonge kinderen meegeven. Ten behoeve van hunzelf en van hun kinderen.
Ik ben ervan overtuigd dat Bewust Ouderschap van groot belang is voor iedereen op de wereld, voor vrede, voor geluk… dat het in het belang is van onze kinderen en hun toekomst. 

Hoe eerder je met Bewust Ouderschap begint, hoe beter, maar het is nooit te laat!
Begin daarom nu en vraag mijn gratis e-book ‘De 7 misvattingen over opvoeden’  aan.

Via deze blog zal ik jullie regelmatig voorzien van informatie en tips. Je krijgt hiervan steeds automatisch bericht als je mijn e-book hebt aangevraagd.
Ik heb er super veel zin in!!!

Wat vind je van deze website, van de filmpjes, van de visie? Daar ben ik heel erg benieuwd naar!
Laat het me weten door hieronder een reactie te plaatsen!